عبدالمجید شیخی کارشناس اقتصادی در گفتوگو با سراج24 دربارهی میزان عملیاتی شدن سیاستهای اقتصادی گام دوم انقلاب در یک سال گذشته گفت: با توجه به افزایش فشارهای اقتصادی انتظار میرفت دستگاههای اجرایی در کشور بیشتر از هر زمان دیگری سیاستهای اقتصاد مقاومتی و گام دوم انقلاب را عملیاتی کنند اما متاسفانه شاهد بودیم که در این مدت،مجموعهی قوه مجریه نه تنها در این ریل حرکت نکرد بلکه اقداماتش در جهت خلاف وصول به سیاستهای ابلاغ شده هم بوده است.
وی با تأکید بر اینکه در چند سال گذشته ضرورتها و بایدهای کشور در حوزه اقتصادی مشخص شده بیان کرد: دولت و به طور کلی قوه مجریه همچنان راه نجات از مشکلات اقتصادی را در خارج از مرزها جستجو کرده و برای حل مشکلاتی که عامل بسیاری از آنها خودشان هستند همچنان به دنبال اجرای سیاستهای موهومی و گرهخورده با خارج از کشور میروند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: بر اساس قانون اساسی، سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و دستورالعملهای اجرایی، راهبردها در همهی زمینهها به ویژه اقتصاد مشخص شده است ولی در سایهی عدم نظارت کافی مجلس روی دولت، قوه مجریه از اجرای این سیاستها سرباز زده است و همچنان در پی اجرای راهبردهایی است که خودشان طراحی کردهاند.
شیخی با بیان اینکه دولت خود را تئوریسین نظام میداند تصریح کرد: با بررسی رفتارهای قوه مجریه و مقننه در یک سال گذشته میتوانیم بگوییم سیاستهای کلی نظام و گام دوم انقلاب محقق نشده است و اقدامات اجرایی صورت گرفته نه تنها مطابق سیاستهای نظام نبوده، بلکه در جایی مغایرت فراوانی هم داشته و مشکلاتی را برای کشور به وجود آورده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حدود 30 سال است که موضوع ساماندهی اقتصاد مطرح شده اما بعد از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر انقلاب آنچه در عمل از دولت دیدیم تداوم روال عادی و متداول فعالیتهای اقتصادی بر مبنای سیاستهای سرمایهداری در کشور بوده است.
این کارشناس اقتصادی همچنین گفت: در یک سال گذشته شاید بر روی کاغذ اقداماتی صوری برای گزارشسازی در راستای تحقق گام دوم انقلاب انجام گرفته باشد اما وقتی بررسیهای تکمیلی در این خصوص انجام میشود میتوان دریافت که این اقدامات همان روال عادی دولت بوده اما اسم آن را اقتصاد مقاومتی یا گام دوم نهادهاند تا دیگر کسی به آنها خرده نگیرد اما حقیقت این است که همچنان مبنای آن به جای پیگیری سیاستهای داخلی اقتصاد مقاومتی، برقراری ارتباط با غرب برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور قرار دارد.
شیخی با بیان اینکه عقل و درایت حکم میکرد که خودمان را از زیر چتر تحریمها خارج کنیم تصریح کرد: یکی از نتایج اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و گام دوم انقلاب میتوانست خارج شدن کشور از زیر چتر تحریمها باشد اما در شرایطی که خودمان میتوانیم تحریمها را بی اثر کنیم، دولت و قوه مجریه همچنان به دنبال راهی برای مذاکره در خصوص برداشته شدن این تحریمهاست.
وی در ادامه افزود: بحث قطع ارتباط دلار با اقتصاد ایران بسیار مهم است و آمریکا با سلطه دلار بر روابط اقتصادی توانسته است محدودیتهایی را برای کشور به وجود آورد که در حال حاضر چین و روسیه و برخی دیگر از کشورها آقایی دلار را برهم زدهاند اما دولت ایران که بیشتر از بقیه نیازمند بر هم زدن آقایی دلار بود، کمترین توجه را به این موضوع داشته است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع اشتغال جوانان در بیانیهی گام دوم انقلاب گفت: وقتی مشکل اشتغال حل میشود که دولت به دنبال رونق تولید باشد اما در یک سال گذشته با بیتوجهی به تولید، عملا اشتغالی ایجاد نشده است و در این راستا مجلس که غالب آن وکیل الدوله هستند هم نسبت به این غفلت دولت بیتفاوت بود.
شیخی ضمن اشاره به تأکید بیانیهی گام دوم به ضرورت خروج از وضعیت صادرات تکمحصولی و خامفروشی نفت بیان کرد: نفت یک نعمتی است برای ملت ایران که باید شاکر خداوند باشیم اما نباید اتکای اقتصاد کشور تنها به فروش نفت باشد و این یکی از موضوعات اصلی و واضح برای همه است اما سوء مدیریت در حوزه استخراج نفت بلای جان کشور شده و شاهد هستیم به جای فرآوری نفت، همچنان رویکرد خامفروشی در قوه مجریه وجود دارد.
وی در پایان تاکید داشت: مجلس هم در کنار دولت وظیفه داشت سیاستهای گام دوم انقلاب را اجرا کند اما در بسیاری از موارد شاهد بودیم اکثریت مجلس که نمایندگان دولت هستند نه نمایندگان ملت، به جای قانونگذاری و حرکت اقتصاد در ریل سیاستهای گام دوم انقلاب، منافع شخصی را به منافع مردم ترجیح دادند و از همین جهت امروز شاهد رد صلاحیت تعداد زیادی از نمایندگانی هستیم که تلاش دارند برای دورهی آتی نیز وارد مجلس شوند.
انتهای پیام/